Czołem wszystkim
-
@aIRACOBRA Witamy kolejnego użytkownika
-
Cześć, Marek z Tychów z tej strony. Espresso, alternatywy, wszystkiego po trochu staram się próbować.
-
Już widzę, dokąd uciekłeś z WOK-a
-
@Marek-Woźniak witamy na forum
Dobrze widzieć kolejną osobę ze Śląska -
@Marek-Woźniak nie on jeden
tutaj jest przyjemniejszy klimat
no i purystów mamy tu kawowych, a nie językowych, co raportują każdą jedną brakującą kropkę
-
Dzień dobry
Z tego miejsca chciałbym się przywitać.
Kilka słów: z kawą nie mam do czynienia od strony profesjonalnej, czy zarobkowej, natomiast horyzonty poszerzam w tej dziedzinie już od ładnych kilku lat, trochę na szkoleniach, trochę w lokalnych kawiarniach, a przede wszystkim w domowym zaciszu.Mam nadzieję, że na forum będę mógł wymienić się ciekawymi spostrzeżeniami oraz poczytać o sprawdzonych rozwiązaniach i nowinkach z kawowego świata.
Pozdrawiam serdecznie!
-
Dzień dobry
Z tego miejsca chciałbym się przywitać.
Kilka słów: z kawą nie mam do czynienia od strony profesjonalnej, czy zarobkowej, natomiast horyzonty poszerzam w tej dziedzinie już od ładnych kilku lat, trochę na szkoleniach, trochę w lokalnych kawiarniach, a przede wszystkim w domowym zaciszu.Mam nadzieję, że na forum będę mógł wymienić się ciekawymi spostrzeżeniami oraz poczytać o sprawdzonych rozwiązaniach i nowinkach z kawowego świata.
Pozdrawiam serdecznie!
@Semtex Witamy!
Daj znać, jeśli masz do polecenia któreś ze szkoleń lub kawiarni
-
@ciastek
Uczestniczyłem w szkoleniach organizowanych przez Michała Żmudę, wtedy jeszcze pracującego w Quali w Szczecinie. Obecnie Michał, o ile nic się nie zmieniło, jest członkiem teamu JAVA Coffee Roasters. Polecam prowadzone przez niego szkolenia - bardzo rzeczowo, trochę teorii, trochę praktyki i wszystko w miłej atmosferze.
Dobrze wspominam też cuppingi organizowane przez Dawida Zadarę z Hayba - dużo fajnej wiedzy -
Cześć wszystkim!
Przychodzę z ogromną prośbą o wypełnienie mojej ankiety do magisterki na temat kawusi. Pytania dotyczą chodzenia do kawiarni, zainteresowania kawą i pracą w branży kawowej. Będę bardzo wdzięczna za wypełnienie i podanie jej w świat. W najbliższym czasie planuje także zrobić wywiady grupowe na temat życia społecznego w środowisku kawowym, jeżeli jesteś zainteresowany/a to DM️
Link: ankieteo.pl/s/kawa