Przejdź do treści

Zmiany w ofercie Profitec i ECM

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
2 2 4
  • Trwa ofensywa modelowa europejskich producentów sprzętów kawowych, którzy pokazują coraz to nowe konstrukcje. W filmie można zoabczyć nowości od Profiteca i ECM:

Profitec New MOVE – kompaktowy dual bojler otrzymał mniejszy bojler, brew-by-weight kompatybilny z wieloma wagami, sterowanie z aplikacją.

Profitec New GO – odświeżona wersja, zmiany są opisane w dedykowanym wątku.

ECM Mechanika MAX II – kolejna wersja z zupełnie nowym podejściem do HX. Z tego co zrozumiałem ekspres miesza zbyt gorącą wodę z wodą zimną zapewniając odpowiednią temperaturę (?).

A jak się Wam podobają te nowości?

• Jak dla mnie zmiany w Go na plus, w Move trochę na minus, jakoś gorzej wygląda stracił proporcje i mniejszy boiler, dziwne decyzje, raczej ciąć kosztów nie muszą. Brew by weight jak dla mnie bardzo mało potrzebny feature.

Ciekawe kiedy ECM odświeży swoje mniejsze modele SB bo chyba tylko to zostało do zunifikowania. ECM classika ma już chyba ponad 10 lat?

Sugerowane posty

• Big Coffee Boxer: ekspres ECM z silnika BMW

6
    1 Głosy
    6 Posty
    387 Wyświetlenia
    S
    @ciastek napisał w Big Coffee Boxer: ekspres ECM z silnika BMW: LaMa ma całą serię produktów sygnowaną logiem Porsche. Od ekspresu po filiżanki. Tak, ale to głównie inne logo i kolorystyka. ECM postarało się bardziej
  • Profitec Pro 700 "Drive" - Recenzja

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp. recenzja profitec
    11
    7
    2 Głosy
    11 Posty
    551 Wyświetlenia
    S
    @pawel890 napisał w Profitec Pro 700 "Drive" - Recenzja: Jakby producenci dawali możliwość aktualizacji firmware, to możeby się udało. Cóż, dziwne, że współczesne ekspresy mają ekrany OLED, a nie mogą zamontować gniazdka USB za 1zł, no chyba, że jest gdzieś ukryte dla serwisu. Takie rozwiązanie (czytnik kart SD) jest np. w La Spaziale S1 Dream. Ostatnio producenci idą zaś w aktualizację "z chmury" (La Marzocco, Fellow itp.). Trzymam kciuki, by nie zabrakło im zapału do jej utrzymywania.
  • AnZa - designerski ekspres w betonowej obudowie

1
    2
    0 Głosy
    1 Posty
    163 Wyświetlenia
    Nikt jeszcze nie odpowiedział