Przejdź do treści

Spieniacz elektryczny na baterie?

Porady zakupowe
4 2 15
  • Hej,

Szukam dla córki spieniacza, żeby nie musiała odpalać Bianki do samego spieniania mleka do matchy. Fajnie, jakby było to urządzenie które można zasilać akumulatorkami, bez wbudowanego akumulatora ładowanego przez USB. Czy kojarzycie coś takiego?

• Takie na baterie sprzedają w każdym markecie 😄

Subminimal NanoFoamer V2 jest trochę inaczej skonstruowany, ale nie miałem osobiście do czynienia z nim. v2 jest na baterie, lithium ma wbudowany akumulator i większą moc.

f52c9470-1132-41d4-8376-0eff9db9a61b-image.jpeg

• Dzięki @ciastek . Tylko tak sobie pomyślałem, że spieniacz nie rozwiązuje to problemu podgrzewania mleka.

• No nie 😅 Ale na rynku są też niedużych rozmiarów spieniacze elektryczne jak Chiato milkplay. Albo garnuszek na płycie grzewczej 😄

Sugerowane posty

• Przesiadka z ekspresu automatycznego na kolbowy

Porady zakupowe
    11
    0 Głosy
    11 Posty
    568 Wyświetlenia
    ciastekC
    @Heniutek to raczej nie w Europie 120V jest na rynek amerykański, w Polsce mamy 230V z gniazdka
  • Pierścień dozujący

Porady zakupowe
    9
    2
    0 Głosy
    9 Posty
    246 Wyświetlenia
    SemtexS
    Korzystam z pierścienia Normcore, wersja o wys. 18 mm, która to notabene jest w zupełności wystarczająca. Kupiłem go na niemieckim Amazonie i miał wyglądać tak: [image: 1754652052630-aab31ac1-531d-4147-91b4-494b0bde80a7-image.png] Do mnie przyjechała nowsza wersja: [image: 1754652104367-img_7631.jpg] Magnesy trzymają bardzo dobrze. Nawet, gdy obrócimy portafilter "do góry nogami", to nie odpadnie. Ciekawym i wartym odnotowania faktem jest, że na oryginalnym portafiltrze pierścień trzyma się mocniej niż na dokupionym NPF-ie. Ma to na pewno związek z gramaturą i samym stopem jaki został użyty do produkcji kolby. Jestem bardzo zadowolony z tego małego usprawnienia: [image: 1754652170053-img_7629.jpg] [image: 1754652171126-img_7630.jpg] [image: 1754652172008-img_7632.jpg] Co do porównania Bombera i Normcore. Produkty obu firm są dostępne na polskim Amazonie.
  • Metody dystrybucji

Porady zakupowe espresso puck prep dystrybucja
    4
    4
    3 Głosy
    4 Posty
    200 Wyświetlenia
    SemtexS
    Dorzucę od siebie. Kiedyś trafiłem na reklamę shakera do dystrybucji kawy. Na początku nie byłem przekonany - dziwna metoda na pierwszy rzut oka. Potem wszystkim znany Lance zrobił na ten temat materiał: https://youtu.be/5ivwCm95nLc?si=t2PzKu04dZltp2Bk Zaryzykowałem, kupiłem shaker przystępny cenowo - wyprodukowany przez firmę MHW 3Bomber. Moje obserwacje są takie, że to działa. Zakładając NPF po shakerze ekstrakcja jest widocznie bardziej równomierna niż gdybym użył np. samego dysku OCD. Często łączę to z WDT. Nie mam porównania do Umikota.