Przejdź do treści

Ciekawe promocje na kawę ziarnistą

Kawa ziarnista
8 4 268
Sugerowane posty

• Dwa rodzaje kaw ziarnistych do ekspresu automatycznego

Kawa ziarnista
    10
    0 Głosy
    10 Posty
    442 Wyświetlenia
    D
    Polecam Ci spróbować kawy Lavazza Espresso Barista Gran Crema – jest kremowa, ma nuty orzechowe i nie jest zbyt kwaśna ani gorzka. Jako intensywniejszą propozycję polecam Kimbo Espresso Napoli – ma wyrazisty smak i aromat, ale bez przesadnej goryczki. Obie sprawdzają się super do espresso i kaw mlecznych.
  • Najlepsza kawa ziarnista do espresso?

Kawa ziarnista
    19
    0 Głosy
    19 Posty
    2k Wyświetlenia
    Dawid4792D
    @dekats1 koniec końców, myślę że to wszystko kwestia gustu. Jednemu podejdą takie kawy, komuś innemu zupełnie inne. Chociaż faktycznie, takie blendy 80/20 fajnie się sprawdzają i w razie czego wybaczają też błędy.
  • Co aktualnie popijacie?

Kawa ziarnista
    142
    1 Głosy
    142 Posty
    6k Wyświetlenia
    korea83K
    Kto by pomyślał, że w kawie hasło "Made in China" może zwiastować coś dobrego A jednak, Tanat Chine Red Dragon Estate jest naprawdę pierwsza klasa. Gdy tylko wczoraj otworzyłem paczkę po raz pierwszy to od razu miałem dobre przeczucie. Pierwsze parzenie było w Hario V60 Neo, dzisiaj drugie w Orea O1 Steel. W obu przypadkach uzyskałem naprawdę świetny, intensywny, wielowarstwowy napar. Gdybym pił w ciemno to w życiu bym nie wymyślił, że to kawa z Chin. Ostatnio mam "fazę" na szybkie parzenie, a dwa wspomniane wyżej drippery wpisują się w to idealnie. Zarówno Neo jak i O1 pozwalają uzyskać naprawdę fajne dripy w minimalnym czasie bo oba zapewniają szybki przepływ. Hario z filtrami Cafec Abaca, a Orea z filtrem Sibarist orez boosterem. Duże polecanko na tą kawę [image: 1772796120843-tanat-coffee-chiny-red-dragon-estate-typica-200g_-13903-_1200.jpg]