Przejdź do treści

Palarniom się nie chcę. Więc zrobiłem apkę.

Blogi indywidualne
1 1 15
  • Hej hej wszystkim! Stworzyłem sobie apkę która miała być moim dziennikiem w parzeniu kaw, służyć listowaniu metod i receptur których palarnie nie dostarczają (zazwyczaj). Być notesem/dziennikiem by zawsze móc wrócić do sprawdzonej metody dla danej kawy - palarnie niestety praktycznie nigdy nie piszą na opakowaniu proporcji sugerowanej metody parzenia. Niektóre tak, 90% nie - i to jest mój ból (może również wasz?).

Ale z dzienniczka zrobiła się większa apka z listą już ponad 300 kaw. To niekomercyjny projekt pasjonacki: mamy tutaj już kilka gotowych receptury (V60, AeroPress, espresso) do niektórych kaw, które miałem przyjemność parzyć, każda receptura ma timer parzenia, a apka prowadzi dziennik naszych parzeń i ma wyszukiwarkę po nutach smakowych (i nie tylko oczywiście).

Zero sprzedaży, zero reklam. Każdą recepturę można ocenić łapką w górę lub w dół, dzięki czemu inni również będą wiedzieć czy jest dobra i warta procesu na naszej kawie, a najlepiej oceniane trafiają na górę polecanych dla danej kawy.

Pomyślałem, że dla naszej społeczności to naturalne uzupełnienie - ludzie mają kawę, a apka mówi, jak ją najlepiej parzyć.

Dajcie proszę kochani znać co o tym myślicie: brewcard.pl

Sugerowane posty

• Kofeina, a choroby poznawcze

Blogi indywidualne
    2
    1 Głosy
    2 Posty
    402 Wyświetlenia
    S
    @ciastek napisał w Kofeina, a choroby poznawcze: Ponad 80% z nich wykazało pozytywny wpływ spożycia kofeiny w dawce 100-400mg dziennie na obniżenie ryzyka wystąpienia demencji i pogorszenia zdolności poznawczych. Ponadto, u osób u których zdiagnozowano wcześniej łagodne problemy poznawcze czy demencję, zdarzały się przypadki poprawy. Czyli toast "na zdrowie" najlepiej wznosić kawą A na pewno najzdrowiej
  • Podcast o Kawie

Blogi indywidualne
    1
    2 Głosy
    1 Posty
    266 Wyświetlenia
    Nikt jeszcze nie odpowiedział
  • Wendougee Data - nowa maszynka do espresso!

Blogi indywidualne
    5
    1
    3 Głosy
    5 Posty
    414 Wyświetlenia
    M
    @pawel890 ledwo to do domu wciagnąłem. Drewniana skrzynia z metalowymi okuciami.