Przejdź do treści

Ciekawe promocje na kawę ziarnistą

Kawa ziarnista
6 4 171
Sugerowane posty

• 1 Głosy
    2 Posty
    51 Wyświetlenia
    S
    Podoba mi się bardzo schemat Hayba. Fajnie by było, gdyby inne palarnie i sklepy poszły w ich ślady.
  • Kalendarz adwentowy pod espresso

Kawa ziarnista
    3
    0 Głosy
    3 Posty
    107 Wyświetlenia
    ciastekC
    @pawel890 napisał w Kalendarz adwentowy pod espresso: Natomiast ślepy traf i degustacja po 1 shocie, nie nazwałbym odkrywaniem nowych smaków, tylko zmuszaniem się do wypicia nieudanego naparu Przez ostatnie 4 dni robiłem właśnie taką degustację ziarna po 1 szocie. 2 z nich mnie pozytywnie zaskoczyły (Jamajka, Uganda), 1 był po prostu smaczny (Meksyk), a 1 średnio udany (Gwatemala, choć z nią zawsze mam problem z jakiegoś powodu). W żadnym przypadku nie nazwałbym tego zmuszaniem się do wypicia. Jamajka zaskoczyła mnie klarownością, której nie znałem. Do Ugandy podchodziłem z nastawieniem, że mi nie zasmakuje, bo nigdy nie byłem fanem kwasowych espresso, ale zaskoczyła mnie lekkością i owocową nutą, choć nie jestem w stanie określić jakie to były owoce, a na końcu został nieprzyjemny (przynamniej dla mnie) posmak skórki z cytrusów. To według mnie zdecydowanie określiłbym mianem odkrywania nowych smaków
  • Czy w kawie jest cukier? Naukowe spojrzenie na słodycz

Przypięty Kawa ziarnista wiedza kawowa
    8
    4 Głosy
    8 Posty
    329 Wyświetlenia
    MartiszaM
    Bardzo przyjemnie się czyta, nawet laikowi kawowemu