Przejdź do treści

La Pavoni Cellini - wersja z początku lat 2000

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
6 4 184
Ten temat został oddzielony od Ciekawe oferty sprzętu używanego skansen
Sugerowane posty

• 0 Głosy
    7 Posty
    144 Wyświetlenia
    SemtexS
    @pawel890 napisał w Regulacja ciśnienia i przepływu w ekspresie z pompą rota i flow control: O ciekawe, jeszcze nie spotkałem się z tym tematem. Ciekawe czy ktoś to w ogóle stosuje. W każdym razie osobiście powoli się „wylogowuje” z tematu przepływu, bo to już trochę za dużo zmiennych jak dla mnie. Akurat ta regulacja to nic nietypowego, w sensie takim, że w ekspresach z pompą wibracyjną "kręcisz" zaworem OPV, żeby zmienić ciśnienie ekstrakcji. W ekspresach z pompą rotacyjną "kręcisz" regulatorem na samej pompie, żeby ustawić ciśnienie ekstrakcji, a zawór OPV pełni funkcję jedynie takiego bezpiecznika w całym układzie hydraulicznym -> zgodnie z samą nazwą: over pressure valve
  • 0 Głosy
    2 Posty
    206 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Zmiana na plus, choć jak dla mnie ten bojler i tak jest mały. Fajnie by było gdyby miał taką pojemność jak choćby w tańszych Lelitach, a najlepiej jakby jeszcze był zaizolowany.
  • 0 Głosy
    3 Posty
    230 Wyświetlenia
    S
    Faktycznie Glenda nie była nigdy hitem sprzedażowym. Natomiast jeśli trafi się na rynku wtórnym, zwłaszcza wersja z PID to warto ją rozważyć.