Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Jak zacząć z kawą
  • Poradnik espresso
  • Pierwszy młynek do kawy
  • Woda do kawy
  • Popularne
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • Domyślna (Brak skórki)
  • Brak skórki
Zwiń
Zdjęcie
  1. Ekspresy do kawy | Najlepsza kawa
  2. Młynki
  3. Nowości od Mazzera na Host Milano

Nowości od Mazzera na Host Milano

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Młynki
1 Posty 1 Uczestników 8 Wyświetlenia
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • S Online
    S Online
    skansen
    Admin
    napisał(a) ostatnio edytowany przez skansen
    #1

    Podczas tegorocznych targów Host Milano Mazzer zaprezentuje szereg nowości.

    Nowości skupią się w obszarach:

    • technologii grind-by-wight,
    • młynkach OD
    • nowej linii żaren zaprojektowanych pod kątem wydajności mielenia.

    Technologia grind-by-weight

    Mazzer_Grind_by_weight_g_2025-09_18.jpg
    *Mazzer – linia młynków grind-by-weight. Od lewej: Kony g, Mini g, Super Jolly g. *

    Mazzer zaprezentuje trzy nowe modele z wagą. Będzie to Kony g o niskiej prędkości obrotowej i żarnami stożkowymi 69 mm, Super Jolly g z płaskimi żarnami 64 mm oraz kompaktowy Mini g.
    Każdy model wyposażony będzie w wagę i rozwiązanie filtrowania drgań. Ma to zapewniać dokładność i stabilność dozowania według wagi, nawet w przypadku drgań. Nowe modele zostały zaprojektowane tak, aby były dwukrotnie szybsze niż wersje OD, zapewniając jednocześnie precyzję dozowania i usprawniając proces pracy.

    Mazzer Ready – Natychmiastowe dozowanie

    Mazzer_Ready_double.jpg

    Mazzer zaprezentuje również Mazzer Ready. Jest to gastronomiczny młynek z płaskimi żarnami o średnicy 75 mm, zaprojektowany z myślą o ruchliwych kawiarniach. Mazzer Ready ma unikalną funkcję: w godzinach szczytu kompaktowa jednostka dozująca podzielona na dwie komory pozwala na zaparzenie jednej kawy, jednocześnie przygotowując drugą. A gdy ilość kawy spada, Ready płynnie przełącza się z powrotem w klasyczny, wydajny młynek na żądanie, zapewniając doskonałą jakość, smak i szybkość.

    Żarna Mazzer ZZ

    banner-zz_coniche.jpg

    Dzięki ośmiu dekadom doświadczenia, wysoce wyspecjalizowanemu zespołowi Mazzer wprowadza nową linię żaren ZZ. Jest to to ucieleśnienie najbardziej zaawansowanych badań Mazzer w zakresie geometrii, materiałów i technologii. Nowy punkt odniesienia w innowacjach w mieleniu. Pierwszymi zaprezentowanymi żarnami ZZ będą rewolucyjne żarna stożkowe k204P o średnicy 69 mm przeznaczone do młynków Kony g, k202P przeznaczone do młynków Mini g oraz płaskie żarna k206P o średnicy 64 mm przeznaczone do młynków Super Jolly g.

    Opracowanie na podstawie materiałów Mazzera.

    Więcej na stronach producenta:
    https://www.mazzer.com/en/novita/
    https://www.mazzer.com/en/product/ready/
    https://www.mazzer.com/en/zz-burrs/

    Ekspres: Lelit Bianca, Melita Epour
    Młynek: Mazzer Omega, Mahlkonig EK43S
    Inne: Fellow Stagg EKG Pro, Acaia Lunar
    Poprzedni sprzęt: Lelit Elizabeth, Sage Pro Grinder, Lelit William, Ceado E37S

    1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów


    • Zaloguj się

    • Nie masz konta? Zarejestruj się

    • Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.
    • Pierwszy post
      Ostatni post
    0
    • Kategorie
    • Jak zacząć z kawą
    • Poradnik espresso
    • Pierwszy młynek do kawy
    • Woda do kawy
    • Popularne
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Użytkownicy
    • Grupy