Czołem wszystkim
-
Cześć wszystkim!
Przychodzę z ogromną prośbą o wypełnienie mojej ankiety do magisterki na temat kawusi. Pytania dotyczą chodzenia do kawiarni, zainteresowania kawą i pracą w branży kawowej. Będę bardzo wdzięczna za wypełnienie i podanie jej w świat. W najbliższym czasie planuje także zrobić wywiady grupowe na temat życia społecznego w środowisku kawowym, jeżeli jesteś zainteresowany/a to DM
️Link: ankieteo.pl/s/kawa
-
Witam. Pozdrawiam z Gliwic.
Widzę że forum jest bardzo świeże, ale cieszy mnie to że takie miejsca jeszcze powstają i istnieją. Jest to istna kopalnia wiedzy.
Na codzień używam Gaggi Coffee deluxe (taka wersja classic tylko bez zaworu trójdrożnego), a gdy mam chęć to alternatywy z dripa lub Aeropressu.na90%
-
Widzę że forum jest bardzo świeże, ale cieszy mnie to że takie miejsca jeszcze powstają i istnieją. Jest to istna kopalnia wiedzy.
Na codzień używam Gaggi Coffee deluxe (taka wersja classic tylko bez zaworu trójdrożnego), a gdy mam chęć to alternatywy z dripa lub Aeropressu.na90%
@na90procent napisał w Czołem wszystkim:
Cześć, cieszymy się, że do nas dołączyłeś.
Kiedyś dość często bywałem w Gliwicach, teraz odwiedzam od czasu do czasu z wycieczkami które oprowadzam. Obowiązkowy punkt to zawsze Radiostacja a czasami Rynek.
-
@na90procent Cześć. Witamy na forum. W Gliwicach macie darta rangi PDC, fajna impreza

-
Witaj na forum @na90procent ! Aż się prosi spytać, co z pozostałymi 10%

-
Cześć, nazywam się Tomasz, i też jestem uzależniony.
Mieszkam w Chełmie (ktoś wspominał o Wojsławicach - blisko).
Sprzęt w domu: jednogrupowy potwór Ascaso BAR 1GR (jeszcze przez kilka dni - nowa "zabawka" w drodze, będę miał na pewno pytania), Timemore Sculptor 064S, Kinu.
Sprzęt wywieziony do pracy (miejsce na blacie w kuchni się skończyło): Flair 58, różowy Fiorenzato Pietro. -
@ciastek Nieee. W kwestii następnego ekspresu żona miała sporo do powiedzenia. Przede wszystkim ma zajmować mniej miejsca niż wielkie, gastronomiczne pudło od Ascaso, ma spieniać mleko i być ładny. Z kolei ja się przyzwyczaiłem do wygody Ascaso (przyłącze do wody, szybkie nagrzewanie, dużo pary, stabilna temperatura grupy). Micra była brana pod uwagę, ale, tu cytuję żonę "wygląda jak Trabant".
Brałem jeszcze pod uwagę Crem ONE 2B R-LFPP DUAL ("brzydki"), VBM Domobar Super Electronic (podobno nienajlepszej jakości materiały), Electrę Verve ("zbyt industrialny wygląd" no i ten dziwny kluczyk do włączania WiFi).
Stanęło na Nurri R-Type DBR. -
@ciastek Nieee. W kwestii następnego ekspresu żona miała sporo do powiedzenia. Przede wszystkim ma zajmować mniej miejsca niż wielkie, gastronomiczne pudło od Ascaso, ma spieniać mleko i być ładny. Z kolei ja się przyzwyczaiłem do wygody Ascaso (przyłącze do wody, szybkie nagrzewanie, dużo pary, stabilna temperatura grupy). Micra była brana pod uwagę, ale, tu cytuję żonę "wygląda jak Trabant".
Brałem jeszcze pod uwagę Crem ONE 2B R-LFPP DUAL ("brzydki"), VBM Domobar Super Electronic (podobno nienajlepszej jakości materiały), Electrę Verve ("zbyt industrialny wygląd" no i ten dziwny kluczyk do włączania WiFi).
Stanęło na Nurri R-Type DBR.Cześć @jenot , fajnie, że do nas dołączyłeś

Micra była brana pod uwagę, ale, tu cytuję żonę "wygląda jak Trabant".
Ja co prawda nie zasięgałem opinii własnej żony, ale wypada mi zgodzić się z Twoją żoną
Jest kilka podobieństw do Trabanta:- Logo Trabanta i La Marzocco:

- Włączniki Trabanta i La Marzocco:

- Wyświetlacz jak w elektronice z NRD:

W rzeczywistości ekspres robi bardzo dobre wrażenie i jest dokładnie odwrotnie niż wynika z powyższych zdjęć. Jak maszyna przyszła to chciałem nalać do niej wody. Wziąłem więc plastikowy kubek do nalewania wody którym napełniam ekspres przelewowy, podszedłem do ekspresu i stwierdziłem ze by to było faux pas. Wziąłem szklany dzbanek i do czasu podłączenia do wodociągów nalewałem szklanym dzbankiem.
Potem ekspres podłączyłem do filtra i wodociągu.
Jedynie tackę odciekową podłączyłem używając złączki do węża ogrodowego, ale mam nadzieję, że nikt tego nie sprawdza
- Logo Trabanta i La Marzocco:
-
DGCC. W sumie nie miałbym nic przeciwko posiadaniu w garażu Trabanta. Ma jakiś swój mydelniczkowy, kanciasty urok.
Patent z wężem ogrodowym do odpływu też zastosowałem w Ascaso.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się