Czołem wszystkim
-
Hej Marcin! Kiedyś sam zabrałem się za własną apkę, bo to co na rynku mi nie odpowiadało, ale ciężko było wygospodarować czas, żeby zrobić to dobrze i skończyło się szybciej niż zaczęło, zwłaszcza że chciałem zawrzeć komunikację w wagą i sensorem ciśnienia
Twoją można wypróbować samemu czy nie jest opublikowana nigdzie? -
Hej hej! @ciastek tak można się bawić apką, jest zupełnie darmowa i jest dostępna tutaj (nie mogę jeszcze publikować linków więc bez kropeczki): brewcard.pl - Oczywiście z przyjemnością usłyszę uwagi, opinie

-
Cześć,
Maciek z Banina pod Gdańskiem.
Kawa towarzyszy mi od szkoły średniej i przeszedłem z nią długa drogę od rozpuszczalnej, przez ekspres przelewowy, marketową kolbę ,automat, do obecnej kolby.
Jestem fanem flat white i espresso.
Poza tym od kilku lat amatorsko prażę ziarno - najpierw palarka z maszynki do popcornu + Raspberry Pi i własny soft, a teraz Skywalker. -
Muszę odkopać i mogę się podzielić.
Projekt na 2 przekaźnikach do sterowania wentylatorem i grzałką oraz jedna sondą k.
Kod w python + tornado + javascript + htmlPrzydałoby się go odświeżyć w dobie wszystkoumiących AI

Poszukam linka do repo w githubie i podrzucę
Projekt porzucony, bo maszynka nie wytrzymała próby czasu, a brak słyszalnego pierwszeko cracku psuje zabawę.
Co do HA to taaak, ale rozsądnie, tylko zigbee. Za mało doby na wszystkie hobby.
Co do pierwszej kolby, jak pamiętam, małe cudo Severin z zaworkiem ciśnieniowym. Wtedy automat to był tylko w pracy i stało się przed nim jak przed ołtarzykiem.
-
Kod w python + tornado + javascript + html
Przydałoby się go odświeżyć w dobie wszystkoumiących AI

Masz też jakieś ciekawe rozwiązania Smart home ? Obstawiam HA

Ja się czaję na Matter over Thread, ale do tego muszę wymienić AppleTV na nowe jak wyjdzie, tylko coś wyjść nie może

Część urządzeń kompatybilnych z Thread wystarczy zaktualizować, żeby były zgodne z Matter. Wtedy nie ma już ograniczeń typu, że jakieś urządzenie nie wspiera któregoś z asystentów. -
Muszę odkopać i mogę się podzielić.
Projekt na 2 przekaźnikach do sterowania wentylatorem i grzałką oraz jedna sondą k.
Kod w python + tornado + javascript + htmlPrzydałoby się go odświeżyć w dobie wszystkoumiących AI

Poszukam linka do repo w githubie i podrzucę
Projekt porzucony, bo maszynka nie wytrzymała próby czasu, a brak słyszalnego pierwszeko cracku psuje zabawę.
Co do HA to taaak, ale rozsądnie, tylko zigbee. Za mało doby na wszystkie hobby.
Co do pierwszej kolby, jak pamiętam, małe cudo Severin z zaworkiem ciśnieniowym. Wtedy automat to był tylko w pracy i stało się przed nim jak przed ołtarzykiem.
Nie chce nic mówić, ale do HA można podłączyć Biancę i Marę
Jest trochę zabawy i lutowania ale czemu by nie 
Ja się czaję na Matter over Thread, ale do tego muszę wymienić AppleTV na nowe jak wyjdzie, tylko coś wyjść nie może
U mnie na razie próby wejścia w Matter spaliły na panewce. Mam Google Home do tego przypięte urządzenia Tuya (w tym do bramek Tuya ZigBee innych firm jak IKEA), Gree (klimatyzacja), Legrand, Emporia itd. Chciałem dołożyć nowe urządzenia z IKEI z Matter ale się to nie powiodło. Nie drążyłem tematu i je oddałem. Ale pewnie wrócę do tematu.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się