Black friday 2025
-
Jak wiadomo czasem potrafią się pojawić ciekawe oferty albo rabat na nieprzecenione produkty.
Jeśli traficie na ciekawe oferty, warto podzielić się ze wszystkimi.

Ja osobiście jeszcze nie widziałem niczego co zwala z nóg, ale pewnie będę celował w małe uzupełnienie zapasów kawy.
-
Trigger -30% na wszystkie kawy z kodem BLACKWEEK
-
@korea83 napisał w Black friday 2025:
Trigger -30% na wszystkie kawy z kodem BLACKWEEK
W jakim sklepie ?
-
Na FB mi to wyskoczyło więc zakładam, że bezpośrednio przez ich stronę.
-
nie działa

kwota zdaje się nie mieć znaczenia
-
Czyli jednak te promocje to nadal po polsku są

-
Dzisiaj ten kod do Trigger powinien już działać. Moja wina, nie rozwijałem okienka w pełni, a tam jak byk napisane, że to od 21 listopada

-
Jak oceniacie tą palarnię? Nigdy się z nimi nie spotkałem. Pytam o kawy do espresso. Warto za 112/1kg kupić?
-
Dołączam się do pytania. Coś do espresso w stylu włoskim, słodkim ?
-
Nie próbowałem nigdy, ale wychodzi na to, że ich główny palacz zdobył 2 miejsce w World Coffee Roasting Championship podczas zeszłorocznego World of Coffee w Kopenhadze

Pod espresso mają 2 wypały, Easy Light i Easy Dark, z opisu brzmi jak coś ukierunkowanego na włoską klasykę.
-
Ingagi Coffee (25-30.11)
-20% z kodem BLACK20
do -40% z kołem fortuny

-
HAYB -30%, LaCava -40%, Paloma -25%
-
Z kodem BF25 jest 20% w gdańskiej palarni Nieczapla. Rzadko mają promocje, a kawy są bardzo warte uwagi (moja topka). Polecam Guaxupe do espresso

-
Roastains i Kawana też mają 20% off. I jak tu teraz nie zrobić zapasów na pół roku?

-
Ogólnie trochę słabe te przeceny u bezpośrednich palarni, bo Konesso ma nawet 33%
Mimo marży pośrednika.No i można ciekawy mix zrobić:

-
Ogólnie trochę słabe te przeceny u bezpośrednich palarni, bo Konesso ma nawet 33%
Mimo marży pośrednika.No i można ciekawy mix zrobić:

@pawel890
Zależy... dla przykładu Hard Beans u siebie ma -30%, w Konesso -27%, LACAVA u siebie -40%, w Konesso -32%. Wiadomo, że to nie są duże różnice, ale trzeba indywidualnie temat analizować. -
Kilka razy robiłem przymiarki do zakupu ziaren w tego typu sklepach, ale nie było informacji o dacie palenia albo ziarna były palone kilka miesięcy wcześniej. W efekcie kupuję bezpośrednio u roasterów. Nawet jeśli wychodzi podobnie cenowo to dostaję świeższe ziarna, ze zminimalizowanym ryzykiem złego przechowywania, a i do producentowi trafi więcej do kieszeni. Win-win dla wszystkich poza pośrednikami

-
Kilka razy robiłem przymiarki do zakupu ziaren w tego typu sklepach, ale nie było informacji o dacie palenia albo ziarna były palone kilka miesięcy wcześniej. W efekcie kupuję bezpośrednio u roasterów. Nawet jeśli wychodzi podobnie cenowo to dostaję świeższe ziarna, ze zminimalizowanym ryzykiem złego przechowywania, a i do producentowi trafi więcej do kieszeni. Win-win dla wszystkich poza pośrednikami

@ciastek zarówno konesso czy coffedesk podają datę palenia. Jak chcesz to mogę zweryfikować zamówiłem 6 różnych kawek
-
na konesso jest różnie, bywa że jest data, a bywa że nie ma; np brazylia HAYB - 04.07 albo brak daty

na coffeedesku sierpień-wrzesień, ale przynajmniej widać na liście

chociaż da się znaleźć też świeższe, sęk w tym że ciężko trafić
dla porównania, nigdy nie trafiłem w palarni kawy starszej niż miesiąc, najczęściej do 2 tygodni